Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump je v problémech? Jeho tým opouštějí lidi

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington – Problémy republikána Donalda Trumpa v americké prezidentské kampani zřejmě pokračují. Jak informuje americký deník The Washington Post, Trump nyní nečekaně propustil Corey Lewandoskiho, svého předního poradce a manažera kampaně.

Obrat v kampani

Není žádným tajemstvím, že jeho ostré výroky republikánskému kandidátovi na prezidenta USA Donaldu Trumpovi udělaly nejednoho nepřítele. Podle průzkumů veřejného mínění je Trump nejkontroverznějším prezidentským kandidátem moderní americké historie.

Jak deník podotýká, jeho volební kampaň v posledních týdnech a dnech značně zpomalila a „obklopoval ji organizační zmatek, strategické přešlapy a nevyrovnané poselství."

Propuštění Lewandovského, který byl jedním z nejdéle sloužících Trumpových poradců, lze tak podle deníku považovat za snahu o uklidnění spojenců, sponzorů a republikánů, kteří opakovaně vyjádřili nesouhlas s některými z Trumpových vyjádření a rozhodnutí.

Bude to stačit?

Trumpovu prezidentskou kampaň nyní sám povede Paul Manafort, předseda Trumpovy kampaně a lobbista, který v minulosti s Lewandovskim o postupu v kampani vedl spory. Zatímco Lewandowski prosazoval heslo: „Ať je Trump Trumpem," Manafort se snaží celou kampaň posunout na profesionálnější úroveň, jak deník vysvětluje.

Ačkoliv sám Lewandowski podle deníku uvedl, že neví, proč byl propuštěn, jeho odchod by pro Trumpa mohl znamenat nutně potřebný obrat. Spory mezi Lewandowskim a Manafortem jeho kampaň v minulosti paralyzovaly.

Mike Murphy, zkušený republikánský stratég ale podotýká, že problém není v jeho týmu, ale v Trumpovi samotném. „Můžete propustit všechny přitakávače, ale kampaň odráží kandidáta a kandidát je beznadějně problematický," dodal.

Témata:  volby v USA Donald Trump USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy