Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fotbalista Beckham otevřeně o referendu: Jde o naše děti, problémům světa musíme čelit dohromady

David Beckham, anglický fotbalista hrající v současnosti za americký Los Angeles Galaxy v Major League Soccer a anglickou reprezentaci.
David Beckham, anglický fotbalista hrající v současnosti za americký Los Angeles Galaxy v Major League Soccer a anglickou reprezentaci.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn – Kampaň k britskému referendu vrcholí, zastánci i odpůrci brexitu mají poslední den, aby se pokusili přesvědčit své spoluobčany o tom, že právě jejich názor je ten správný. Těsně před hlasováním se k problému vyjádřil i slavný fotbalista David Beckham (41), který svůj postoj zveřejnil na Instagramu.

Beckham dal jasně najevo, že je pro, aby jeho země v Evropské unii zůstala. Odůvodňuje to tím, že budoucnost patří dětem a dětem jejich dětí, a ty by neměly problémům světa čelit samy, ale naopak společně.

„Jsem zanícený, pokud jde o mou zemi, a to bez ohledu na výsledek čtvrtečního referenda. Vždycky budeme Velcí. Každá strana má právo na svůj názor a měla by být vždy respektována - bez ohledu na výsledek evropského referenda. Své nejlepší roky jsem hrál za klub mého dětství, Manchester United. vyrůstal jsem se skupinou mladých i zkušených britských hráčů," cituje fotbalistu deník Independent.

Pak ale také dodává, že měl tu čest hrát a žít v Madridu, Milánu a Paříži s kolegy z celé Evropy a světa. „Tato velká evropská města a jejich vášniví fanoušci mě a mou rodinu přivítali a dali nám možnost vychutnat si jedinečné a inspirující kultury a lidí. Žijeme v dynamickém a vzájemně propojeném světě, kde jsme dohromady jako národ silní. Pro naše děti a jejich děti - měli bychom čelit problémům světa dohromady a ne každý sám. Z těchto důvodů hlasuju pro to zůstat," dodal sportovec.

Témata:  David Beckham Brexit Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy