Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zakáže Moskva dovoz mléčných výrobků z Běloruska? Nelíbí se jim kvalita

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.regiony24.cz

Moskva/Minsk - Ruská zemědělská inspekce Rosselchoznadzor dnes oznámila, že zvažuje zákaz dovozu mléčných výrobků ze sousedního Běloruska. Poukazuje přitom na jejich špatnou kvalitu. S tím ale Minsk zásadně nesouhlasí.

Pohrůžka přichází v době, kdy to mezi Moskvou a Minskem vře kvůli ceně dodávek ruského plynu. Jak uvedla agentura Reuters, Rusko podobné obchodní restrikce používá v případech zhoršení vztahů s jinými zeměmi.

„Tento problém je vymyšlený," uvedlo běloruské ministerstvo zemědělství s tím, že žádné problémy s kvalitou mléčných výrobků neregistruje. Země je největším dodavatelem mléčných výrobků do Ruska.

Zástupce Rosselchoznadzoru popřel, že by pohrůžka zákazem dovozu mléčných výrobků měla nějaké politické souvislosti. Ruský ministr zemědělství Alexandr Tkačev také později uvedl, že Moskva neplánuje plošný zákaz dovozu, který by se týkal všech mléčných produktů z Běloruska.

Témata:  Rusko Bělorusko potraviny

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy