Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prosadíme 11 věcí v EU, pokud zůstanete. Německo posílá vzkaz do Británie

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - "Drahá Británie, pokud setrváte v Evropské unii..." Tímto titulkem dnes lákal čtenáře německý bulvární deník Bild, který sepsal 11 slibů, jimiž chce Brity přesvědčit, aby v dnešním referendu hlasovali pro setrvání země v Evropské unii.

Německý list nedostatkem humoru netrpí a svědčí o tom i titulní strana jeho dnešního vydání. Ta obsahuje celkem 11 slibů, které Němci prosadí, pokud se Velká Británie rozhodne zůstat členem Evropské unie.

Jako jeden ze slibů chce deník uznat sporný gól Angličana Geoffa Hursta při finále světového šampionátu s Anglií v roce 1966 ve Wembley. Podle Němců sice míč nepřekročil brankovou čáru, v případě setrvání Británie v EU ale uznají opak.

U dalších penalt nepostavíme do brány našeho brankáře, slibuje dále Bild. Němci už si prý také nebudou tropit žerty z uší prince Charlese a zavedou čajové slavné dýchánky.

Další sliby jsou mnohem šílenější. Podle deníku se lidé například nebudou mazat opalovacím krémem, aby byli solidární se spálenými Brity. Nabídli také, že poskytnou záporného hrdinu do každého filmu s agentem 007 Jamesem Bondem.

Německo také, podle slibu Buildu, sjednotí čas s Velkou Británií a tudíž ho posune o hodinu zpět. Rezervuje také Britům lehátka u bazénu a trenér německé fotbalové reprezentace Jogi Löw bude hlídat britské korunovační klenoty.

Předposledním slibem je návštěva 100. narozenin britské královny Alžběty II. 11 šílených slibů uzavírá poslední, který se týká celé Evropy. Bild totiž s nadsázkou tvrdí, že prosadíme v rámci EU nařízení, podle kterého bude zakázána pěna na pivě, v soidaritě v britským pivem, které je známé především tím, že skoro žádnou pěnu nemá.

Témata:  Německo Brexit Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy