Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velká Británie odhasovala opuštění OSN? Zpráva vyvolala chaos

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn/Washington – Mnozí v noci ze čtvrtka na pátek ani nešli spát a sledovali, jak probíhá sčítaní hlasů. V pátek nad ránem bylo jasno, Britové si odhlasovali odchod z Evropské unie. Diváci ve Spojených státech se však dozvěděli něco jiného, podle stanice Fox News se totiž Velký Británie rozhodla odejít z OSN.

Zpravodajský kanál pokrýval události z Británie, na obrazovce v rámci propagací nejnovějších zpráv avizoval, že země se rozhodla odejít z Organizace spojených národů. Titulek běžící přes obrazovku hlásal: „Britský premiér říká, že odstoupí. VB odhasovala opuštění OSN."

Na chybu poukázaly nejen diváci stanice, ale i britské zpravodajské a především bulvární servery. A jak k chybě vlastně došlo? Zatímco v češtině se používá zkratka OSN, v anglicky mluvících zemích je to UN (United Nations). A zaměnit UN a EU je, jak se zdá, poměrně snadné.

#Brexit > #FoxNews confond Europe et ONU

Témata:  Velká Británie Brexit USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy