Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Singapuru musel nouzově přistát boeing, vybuchl motor

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Singapur - Letadlo na lince Singapur-Miláno se dnes muselo vrátit na letiště, kde chvíli po nouzovém přistání začalo hořet. Všech 222 cestujících a 19 členů posádky bylo bezpečně evakuováno. Společnost Singapore Airlines uvedla, že stroj měl potíže s motorem.

Letadlo bylo ve vzduchu asi dvě hodiny, když pilot oznámil, že má problém s motorem. Obrátil tedy letadlo zpět a přistál těsně před tím, než v plamenech vybuchl pravý motor letounu Boeing 777.

Zdroj: YouTube

"Byli jsme ve vzduchu zhruba hodinu, když jsme ucítili benzín. Pak pilot oznámil, že z jednoho z motorů uniká palivo a že se vrátíme zpátky," řekl BBC jeden z cestujících.

Podle jeho slov byli pasažéři velmi klidní a poté, co si vyslechli pilotovo hlášení, znova usnuli. Až když vystoupili z letadla a uviděli hořící motor, uvědomili si, jak blízko smrti se ocitli, dodal cestující.

Témata:  Singapur letecké nehody letectví a letadla

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy