Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Redakce Charlie Hebdo obdržela další anonymní vzkazy s výhružkami smrti

Pochod Francií, kdy politici a lidé uctili památku obětí z redakce Charlie Hebdo.
Pochod Francií, kdy politici a lidé uctili památku obětí z redakce Charlie Hebdo.
Foto: European Union

Paříž - Francouzský satirický časopis Charlie Hebdo, jehož redakce se loni stala terčem útoku islámských radikálů, opět dostává anonymní vzkazy, jejichž autoři hrozí jeho zaměstnancům dalším zabíjením.

Týdeník, v jehož pařížské redakci džihádisté loni povraždili 12 lidí, podal žalobu. Policie vyšetřuje případ jako vyhrožování smrtí. Informovala o tom dnes francouzská média.

Redakce Charlie Hebdo obdržela od 8. června dvacítku výhrůžných textů na svou stránku Facebooku. "Hrozí se nich především zabitím několika členů redakce," uvedl k obsahu anonymních vzkazů deník Le Parisien.

Podle agentury AFP redakce také obdržela 22. června poštou ručně psaný text, který hrozil smrtí a obsahoval islámské zvolání Alláhu akbar (arabsky Bůh je veliký).

Autory nových výhrůžek zatím vyšetřovatelé nedopadli. "V tomto novém případu vyhrožování smrtí se nesmí nic podcenit. Autoři hrozeb budou nakonec identifikováni a budou se muset zodpovídat," citoval Le Parisien nejmenovaného vysokého státního úředníka.

Témata:  teroristické útoky ve Francii: na redakci týdeníku Charlie Hebdo a košér obchod Charlie Hebdo

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy