Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bílý dům má návrh na pomoc uprchlíkům. Zapojí se i giganti jako Google nebo Microsoft

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington – Spojené státy byly často kritizovány, že Evropě dostatečně nepomáhají s uprchlíky, kteří na Západ proudí zejména ze Sýrie. Bílý dům ale odhalil novou iniciativu, která má do pomáhání uprchlíků zapojit i soukromý sektor. V čele stojí velké technologické společnosti včetně Google a Microsoftu. Informoval o tom server CNET.com.

Bílý dům včera přestavil iniciativu, která si klade za cíl zapojit soukromý sektor do pomáhání uprchlíkům, kteří prchají před válkami. Zakladateli iniciativy bylo celkem jmenováno patnáct velkých společností.Mezi ně patří například Google, HP, IBN, LinkedIn nebo Microsoft. Americký prezident Barack Obama těmto společnostem vyjádřil vděk a chválil je za jejich snahu pomoci lidem, kteří prchají před válkou v Sýrii i dalšími konflikty.Společnosti požádal, aby uprchlíkům pomáhaly ve třech hlavních oblastech: vzdělávání mladších uprchlíků, zaměstnání a financích. Některé společnosti již přispěly celkem 33 miliony dolarů v hotovosti, věnovaly také software, hardware i expertízu neziskovým organizacím, které uprchlíkům pomáhají.Airbnb, internetový portál, který nabízí ubytování, pomáhá s ubytováním humanitárních pracovníků, LinkedIn zase ve Švédsku spustil program, který má za cíl pomoci uprchlíkům získat zaměstnání.

Témata:  uprchlíci USA Google

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy