reklama

Americký deník The Washington Post ve středu vydal zprávu, že hlídač v uniformě ruské Federální bezpečnostní služby (FSB) napadl amerického diplomata před velvyslanectvím Spojených států v Moskvě. Měl přitom Američanovi zlomit kosti v oblasti ramena.

Maria Zacharovová, mluvčí ruského ministerstva zahraničí, reagovala na zprávu v rozhovoru uveřejněném čtvrtek na internetových stránkách ministerstva.

„Podezřelý člověk na sobě měl klobouk stažený tak, že mu zahaloval tvář, vystoupil z taxíku a vrhl se ke vchodu. Policista ve službě chtěl provést kontrolu jeho dokladů, ale neznámý muž ho udeřil do obličeje loktem. V následné potyčce muž odtlačil policistu a skryl se na velvyslanectví," popisovala mluvčí incident z ruského pohledu.

Zacharovová dodala, že americký diplomat byl agent CIA, který se vrátil z mise, jeho diplomatický pas prý není nic jiného než krytí. „Řeči o pochroumaném ramenu jsou vymyšlené," řekla.

„Opět litujeme, že si Washington stále klade za cíl zničit naše vztahy provokací a dezinformacemi," dodala.

List The Washington Post již dříve vydal zprávu o systematickém zastrašování amerického diplomatického personálu ruskými bezpečnostními silami.