Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaměstnanci neplnili svoje povinnosti. Dostali ponižující trest

Zaměstnavatelé, ilustrační fotografie
Zaměstnavatelé, ilustrační fotografie
Foto: Cliqjobs.com

Peking - Manažer jednoho kadeřnictví v čínském městě Čchang-ša vymyslel neobvyklý trest pro zaměstnance, s jejichž výkonem nebyl spokojen. Donutil je svléknout se do spodního prádla a běžet po ulici.

Fotografie osmi bosých mužů běžících po ulici jen v trenýrkách a slipech se ihned stala jednou z nejsledovanějších věcí na čínském internetu.

Minulý měsíc se zase objevila videonahrávka, na níž "motivační trenér" před auditoriem vyplácí rákoskou osm bankovních úředníků, kteří si nevedli dostatečně dobře. Krom toho několika mužům oholil hlavy a ženám ostříhal vlasy s odůvodněním, že jde "o účinný způsob, jak probudit jejich spícího ducha".

Zdroj: YouTube

Rozhodnutí manažera oblíbeného kadeřnického salónu vyvolalo značnou kritiku. "Jestli se chceme stát civilizovanou zemí s vládou práva, pak se v první řadě musíme naučit respektovat lidská práva. A to znamená, že žádný vedoucí pracovník nemůže svévolně zostuzovat podřízené," napsal jeden z uživatelů.

Témata:  Čína kuriozity zaměstnavatelé

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy