Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U mešity nalezen arzenál zbraní. Útoky hrozí celé Evropě, varuje tamní politik

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Düsseldorf – Velké překvapení čekalo na německé policisty, kteří zasahovali v oblasti Severního Porýní-Vestfálska. Tamní speciální jednotka objevila nedaleko jedné z tamních mešit doslova arzenál všemožných zbraní. Ty měly údajně patřit islamistům.

Sklad zbraní odhalil při akci speciální tým, který skrýš zbraní objevil v chladící místnosti zelinářství, které stojí blízko tamní mešity. Místní politik Ismail Tipi, který je členem hessenského parlamentu, podle serveru The Express odhalil podrobnosti o zásahu a varoval před „nebezpečím" fundamentalistů.

„Podle mých informací byl nalezen celý arzenál zbraní, který obsahoval také vojenské zbraně. Nebezpečí fundamentalistických salafistů, kteří jsou připraveni použít ozbrojené násilí v Německu, je velmi velké. Tento tajný zásah, díky kterému byly zajištěny zbraně, to jasně dokazuje," tvrdí politik.

Tipi také uvedl, že mu za jeho slova o džhádistech a salafistech někdo vyhrožoval smrtí. On sám je prý přesvědčen, že se spící buňky připravují na teroristický útok na Německo. „Objevuje se stále více informací. Panují obrovské obavy, že salafistické spící buňky, džihádisté a teroristé Islámského státu získávají podporu od zahraničních zpravodajských služeb, které nejsou vůči naší zemi přátelské," tvrdí politik.

Právě díky takovým skladům zbraní podle něj možné tyto spící buňky vyzbrojit a připravit je na ozbrojený útok. „Toho jsme se vždy obávali. A politici o tom musí mluvit," burcuje své politické kolegy. Dodal, že tajné arzenály zbraní by mohly být využity k útokům nejen v Německu, ale i po celé Evropě.

Německo v posledních letech zaznamenalo velký nárůst v počtu ultra-konzervativních islamistů známých jako saláfisté. Na konci roku 2014 jich bylo v zemi asi 7,000, dnes je to asi 8,900.

Na to upozorňuje i Tipi, který dodává, že tuto hrozbu není možno podceňovat. „Politici musí vyslat jasnou zprávu o možných nebezpečích a hrozbách. Musí poučovat lidi, a byli bdělí a hlásili podezřelé věci policii. Problém salafismu a terorismu se zvětší, pokud nezareagujeme. Každý z nás má zodpovědnost," tvrdí.

Témata:  Německo policie Německo muslimové

Aktuálně se děje

17. května 2024 21:44

Zelenskyj podepsal zákon umožňující odsouzeným sloužit v ukrajinské armádě

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon, který umožňuje některým kategoriím odsouzených sloužit v ukrajinské armádě. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na údaje z webové stránky ukrajinského parlamentu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy