Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na hranici Rakouska s Maďarskem se tvoří kolony. Zpřísnily se kontroly

Rakouská policie
Rakouská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vídeň - Kontroly na hranicích zpřísnilo nejen Polsko, ale i Rakousko. Na maďarské straně se dnes ráno vytvořila kolona, v které řidiči čekali i dvě hodiny.

Kontroly rakouská policie zpřísnila pouze na hraničním přechodu Nickelsdorf-Hegyeshalom, jímž však prochází hlavní dálniční spojení mezi Vídní a Budapeští.

"Na základě zkušeností z loňského roku s vysokým počtem záchytů uprchlíků jsme dnes, tedy 4. července, zvýšili intenzitu kontrol, abychom předešli situaci, jakou jsme tu měli loni," uvedla policejní mluvčí Daniela Landauerová.

Kolony se podle ní dnes ráno vytvořily ale nejen kvůli kontrolám, ale také kvůli tomu, že po víkendovém zákazu na silnice opět vyjely kamiony.

Loni v létě se přes přechod v Nickelsdorfu dostaly do Rakouska desetitisíce migrantů putujících po takzvané balkánské stezce z Turecka, přes Řecko, Makedonii, Srbsko a Maďarsko.

Témata:  Rakousko hranice policie Rakousko

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy