Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krejčířův advokát hrozí, že skončí. Údajně nedostává zaplaceno

Radovan Krejčíř, foto: Lisa Skinner
Radovan Krejčíř, foto: Lisa Skinner
Foto: mg.co.za

Johannesburg - Advokát Cliff Alexnader patrně přestane zastupovat Radovana Krejčíře v případu české žádosti o jeho vydání. Prý nedostal za své služby zaplaceno.

Soudní přelíčení ohledně vydání stíhaného Krejčíře mělo pokračovat minulý čtvrtek, ale bylo odloženo, protože se Krejčíř nedostavil kvůli zmatku s řešením jiné kauzy. Odložené stání se má uskutečnit 7. července za účasti Krejčíře a jeho advokáta. Alexander je už čtvrtým advokátem, který si stěžuje na nespolehlivost plateb od Krejčíře.

Server The Star také zjistil, že tamní úřady podporují žádost o vydání, protože už podle nich odpadl hlavní Krejčířův argument proti tomuto kroku. Krejčíř původně žádal o status uprchlíka. Tento proces je zdlouhavý a Krejčířovi advokáti ho využívali k odkladům při projednávání klientova vydání. "Podle zdrojů blízkých případu ale Krejčíř žádost o status uprchlíka stáhl," uvedl server.

Jihoafrický soud nyní podle zdrojů The Star posoudí žádost české vlády o Krejčířovo vydání. Pokud žádosti vyhoví, bude na ministrech spravedlnosti ČR a JAR, aby se dohodli, zda Krejčíř bude před návratem do vlasti muset v JAR projít všemi soudními procesy, ve kterých čelí obviněním z různých zločinů.

Témata:  Radovan Krejčíř Jihoafrická republika

Aktuálně se děje

8:20

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy