Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejtlustší dítě na planetě: Je mu 10 let a váží 192 kilo +VIDEO

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Jakarta - Chlapec z Indonésie drží smutný rekord. Je to nejtlustší dítě na planetě. V deseti letech váží 192 kilo. Jeho rodiče utratí za jídlo tolik peněz, že jim nezůstávají prostředky na lékařskou péči.

Arya Permana přišel na svět do rodiny farmářů na ostrově Jáva. Po porodu měl běžných 3,2 kilogramu, ve dvou letech ale začal nabírat velmi rychle na váze. Jeho rodiče nejprve byli rádi, že budou mít silného syna, jenže zanedlouho se ukázalo, že přibírá až moc.

V současnosti je chlapec tak obézní, že se nemůže hýbat, nestačí s dechem a na hraní s kamarády nebo školu může zapomenou. Chlapec má neustále hlad a přibírá i po lehké stravě, jako je rýže, zelenina, ryby nebo fermentovaná sója. Rodiče se rozhodli nasadit tvrdou dietu a dávat chlapci jenom hnědou rýži, to ale také nepomáhá.

Zdroj: YouTube

Dítě pravděpodobně trpí závažnou nemocí. Místní lékař nic nezjistil, vyšetření u odborníků si rodina nemůže dovolit. Kvůli pěti velkým porcím jídla, které každý den chlapec sní, se jeho chudí rodiče dostali do finančních problémů. Přece ho nenechám hladovět," říká jeho otec.

"Můj syn roste strašně rychle a já se začínám vážně obávat o jeho zdraví. Myslím si, že mu od obezity může pomoci jedině méně jídla, ale on je stále hladový. Musí jíst neustále," postěžovala si zoufalá matka Rokayah (35). "Syn dokáže udělat jen pár kroků na dvorku na zahradě. Tak moc bych si přála, aby si mohl hrát s ostatními dětmi a jít potom studovat střední školu," dodala.

Když zrovna nejí, tak se hraje s telefonem, spí nebo se jde osvěžit do malého bazénku na zahradě, kde vydrží hodiny. Zoufalí rodiče na dítě nemůžou sehnat ani oblečení. Chlapec tak musí nosit jenom tradiční šál sarong, kterým si zahalí klín.

Témata:  děti obezita Indonésie

Aktuálně se děje

18. května 2024 12:44

Ukrajinci opouštějí domovy v Charkovské oblasti. Důvodem je postup Rusů

Domovy v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny už kvůli probíhající ruské ofenzivě muselo opustit téměř 10 tisíc lidí, uvedl tamní gubernátor Oleh Synehubov. Rusové zahájili boje v nové oblasti před několika dny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy