Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvouplošník havaroval přímo na jezeře, vše zachytila kamera

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Austin - O ohromném štěstí a umu pilota mohou hovořit cestující červeného dvouplošníku, který v sobotu havaroval přímo do jezera Travis v Austinu v americkém Texasu. Na videu je vidět, jak letadlo narazí do vodní hladiny a celé se při nárazu přetočí na záda.

Není jasné, proč k letecké nehodě došlo, nicméně svědci na sociální síti vypověděli, že těsně před nehodou bylo slyšet, jak vynechává motor.

"Celé jsem to viděl. Pilot udělal to nejlepší, co mohl. Motor začal vypadávat a on navedl letadlo k nouzovému přistání těsně nad vodní hladinu. Perfektní pozice. Nic lepšího se dělat nedalo," napsal na Instagramu uživatel Heymanrich.

Letadlo na videu přiletí těsně nad hladinu, při nárazu se do všech stran rozstříkne voda a dvouplošník se převrátí. Děsivá nehoda naštěstí dopadla šťastně.

Zdroj: YouTube

"Všichni jeli na lodích, na vodních lyžích, na kajacích, plachetnicích přímo k nim. Sean dokonce skočil do vody a plaval k nim! Ale všichni tři muži stihli z letadla vylézt dřív, než se potopilo," popsala nehodu Jeniffer Moranová.

Jeden z pasažérů utrpěl lehčí zranění, další dva vyvázli bez zranění. Pracovníci z úřadu místního šerifa označili letadlo bójí, aby se mohlo ze dna jezera později vytáhnout. Poté bude následovat vyšetřování, které určí příčinu nehody.

Témata:  letecké nehody USA letectví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy