Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pravý důvod Faragova odchodu? Blízký zdroj z UKIPU promluvil

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn – Když v pondělí šéf protievropské a protiimigrační Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage oznámil rezignaci na předsedu strany, bylo to pro mnohé velké překvapení. Odůvodňoval to tím, že nikdy nechtěl být politik a že teď chce zpět svůj život a rodinu. Podle zdrojů z jeho blízkosti by za tím mohl stát ještě jiný důvod.

Farage na tiskové konferenci, kde oznámil rezignaci, prohlásil, že dosáhl toho, čeho chtěl – tedy že Británie odchází z Evropské unie. Nastal prý čas, aby se zase věnoval rodině. O den později však britský bulvární server Daily Express s odkazem na své zdroje z blízkého okolí Nigela Farage uvedl, že jeho rozhodnutí mohl sehrát roli ještě jeden faktor.

Zdroje přímo ze strany UKIP serveru prozradily, že Farage v posledních dnech musel na policii podávat svědectví, které se týkalo výhrůžek směřujících na jeho rodinu. „Byl opravdu velmi znepokojen kvůli výhrůžkám smrtí. Opravdu ho to dostalo," uvedl nejmenovaný informátor. Na Facebooku, Twiteteru i na dalších sociálních médiích se objevovaly různé ošklivé vzkazy, některé byly doplněny výzvami k jeho zabití.

„Někdo by měl Nigela Farage okamžitě zastřelit," napsal jeden z uživatelů. „Zaplatím tomu, kdo zastřelí Nigela Farage," psal jiný. Server také připomíná, že Farageova manželka Kristen a jejich dvě děti musely na začátku roku utéct z hospody po útoku demonstrantů proti UKIPu. Na Farage pak někdo také během kampaně házel vajíčka.

Během kampaně za brexit se výhrůžky zřejmě začaly stupňovat, kvůli turné po městech dokonce posílil ochranku. Že je celá rodina pod tlakem přiznala i jeho manželka Kirsten, která pochází z Německa. Právě s rodinou podle serveru trávil v poslední době Farage velmi málo času, což způsobilo také jisté napětí mezi ním a jeho ženou. I to podle zdroje může být důvod, proč Farage tak záhy po referendu ve vysoké politice končí.

Témata:  Nigel Farage Velká Británie Brexit

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.