Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté na jihu USA doslova popravili černocha během zatýkání. Lidé vyšli do ulic protestovat +VIDEO

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Baton Rouge - Policisté v metropoli amerického státu Louisiana v úterý za zatím ne zcela vyjasněných okolností zastřelili černocha během zatýkání. Podobné incidenty vedly v minulosti k řadě protestů, nejinak tomu bylo i v noci na dnešek.

Video náhodného svědka ukazuje, že dva policisté podezřelého v červeném tričku složili k zemi. Ve chvíli, kdy ho znehybňovali, jeden z policistů po něčím výkřiku, že zadržovaný má zbraň, znervózněl. Vytáhl svou pistoli, kterou namířil na ležícího muže, a ozvalo se několik výstřelů. Pitva ukázala, že zastřelený Alton Sterling (37) měl několik střelných ran na hrudi a na zádech.

Zdroj: YouTube

Oběť, kterou rodina a přátelé popsali jako nekonfliktního a přátelského člověka, se živila mimo jiné podomním prodejem cédéček. Policie reagovala na hlášení anonymního oznamovatele, že muž v červeném tričku a prodávající cédéčka mu vyhrožoval zbraní. Podle jiných svědectví muž ozbrojený nebyl nebo zbraň u sebe měl, ale v době zásahu policistů ji měl uloženou v kapse.

Do ulic Baton Roug vyšlo včera večer asi 200 lidí demonstrovat proti policejnímu násilí. Protesty se protáhly do časných ranních hodin.

Témata:  zabití černochů americkými policisty policie USA

Aktuálně se děje

15. května 2024 13:41

Hrozivá prognóza lékařů: Každý druhý Čech onemocní rakovinou

Podle onkologů bude rakovina v roce 2030 nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současnosti vedou onemocnění srdce, ale nádory již nyní způsobují přibližně 28.000 úmrtí ročně, což představuje čtvrtinu všech úmrtí.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Rober Fico, slovenský premiér

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.