Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký Kapitol byl uzavřen. Uvnitř měl být útočník

Budova Kapitolu, (autor Martin Falbisoner)
Budova Kapitolu, (autor Martin Falbisoner)
Foto: Wikimedia Commons

Washington - Policie dnes uzavřela budovu amerického Kapitolu. Podle serveru Washington Post a zpravodajské stanice NBC se v ní údajně nacházela ozbrojená žena.

Policie zatím žádné bližší informace nesdělila. Ochranka Kapitolu pouze uvedla, že policie pátrá po jednotlivci, který se v budově pohybuje. Jeden z úředních zdrojů ale sdělil, že se v objektu nachází ozbrojená žena.

Zaměstnanci Kapitolu dostali nařízeno, aby se zamkli v místnostech, zatemnili okna a vypli své telefony. Policie následně upřesnila, že o zbraň jít nemuselo, ale předmět, který dotyčná pronesla do budovy jako zbraň vypadal.

Zatím není jasné, co přesně se v budově odehrálo. Ochranka Kapitolu ale podle zahraničních médií budovu celou prohledala a nikoho podezřelého nenašla. V 9:40 amerického času, tedy zhruba 40 minutách od uzavření, proto budovu opět otevřela.

Kapitol ležící v americkém Washingtonu je místem schůzí zákonodárného sboru Spojených států amerických. Ten se skládá ze Sněmovny reprezentantůa Senátu.

Témata:  USA Washington USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy