Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spojené arabské emiráty a Bahamy varují před cestou do USA

Los Angeles
Los Angeles
Foto: Pixabay

New York - Bahamy, a Spojené arabské emiráty varovaly své občany, aby se během cest do USA vyhýbali demonstracím a aby při kontaktu s americkou policií nepoužívali konfrontační tón.

Dnes o tom informovala agentura Reuters s tím, že takové varování je výjimečné, neboť je to naopak Washington, který v závislosti na dění ve světě pravidelně vydává svým občanům cestovní doporučení. V USA již několik dní pokračují protesty proti chování policie vůči černochům; ve čtvrtek při jedné takové demonstraci útočník zastřelil pět policistů.

Ambasáda Bahrajnu v USA vyzvala občany svého ostrovního království, aby se ve Spojených státech vyhýbali demonstracím a přelidněným místům.

Bahamy, jehož obyvatelstvo tvoří z 85 procent černoši, již v pátek varovaly před návštěvami amerických měst, odkud jsou hlášeny případy zákroků, při kterých policisté zastřelili černošské mladíky.

Bahamské ministerstvo zahraničí upozornilo především mladé muže, aby se při jednání s americkou policií nechovali konfrontačně, ale naopak spolupracovali.

Témata:  Bahamy Bahrajn Spojené arabské emiráty USA

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy