Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Majitel obchodu natočil zastřelení Sterlinga, nyní žaluje policii

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Baton Rouge - Majitel obchodu v metropoli státu Louisiana, kde policisté minulý týden v úterý při kontroverzním zásahu zastřelili černocha Altona Sterlinga, žaluje policii.

Abdullah Muflahi je jedním z několika lidí, kdo zabití Sterlinga natočili na mobilní telefon. V žalobě uvádí, že policisté po zásahu nejdříve zabavili záznamy z kamer a poté ho bez důvodu zadrželi.

Během svého zadržení ve voze prý potřeboval na toaletu, ale policisté mu nedovolili použít zařízení v obchodě, takže musel močit venku před policisty.

Sterlinga kontrolovala policie na základě anonymního udání, že vyhrožoval střelnou zbraní. Při zásahu jeden z policistů muže zastřelil.

Policisté tvrdí, že Sterlinga nejdříve vyzvali, aby dal ruce na kapotu vozu, což odmítl, proto použili elektrický paralyzér. Když se ho následně snažili přemoci, povšimli si rukojeti pistole, kterou měl v kalhotách. Podle policistů se pro zbraň Sterling natahoval, proto ho zastřelili. Muflahi tvrdí, že na jeho videu z telefonu je patrné, že Sterling zbraň během střelby nedržel, pak ale viděl, jak mu ji policisté po zastřelení vyndali z kapsy.

Témata:  zabití černochů americkými policisty policie USA USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy