Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump má problém? Nominován možná nebude

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington – Donald Trump zůstal jediným aktivním republikánským kandidátem na prezidenta USA a o jeho nominaci by tak nemělo být pochyb. Trump je ale natolik kontroverzní osobností, že ho mnoho republikánských delegátů odmítá podpořit. Americký server The Daily Caller nyní informuje, že by jim mělo být umožněno pro něj nehlasovat.

Server s odkazem na organizaci Delegates Unbound uvádí, že dle rozhodnutí federálního soudu ve Virginii budou republikánští delegáti z tohoto státu na shromáždění strany, které se má konat příští týden, moci hlasovat pro jakéhokoliv prezidentského kandidáta, kterého sami budou chtít.

Nebudou tak muset ctít výsledky prezidentských primárek, které Trump vyhrál. Soudce Robert E. Payne rozhodl ve prospěch delegáta Beau Corrella, který po soudu požadoval, aby delegáti z Virginie mohli na shromáždění strany hlasovat pro kandidáta, kterého si sami vyberou.

Jak server připomíná, primárky ve Virginii proběhly v březnu, kde sice Trump s 34 % vyhrál, nedokázal si ale zajistit dostatečnou podporu státních delegátů na shromáždění v dubnu. Ti totiž větší podporu vyjádřili Tedu Cruzovi, který ale již boj o Bílý dům vzdal.

Témata:  Donald Trump USA volby v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy