Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na chatu poslal báseň, která uráží islám. Křesťanovi nyní hrozí smrt

Muslim
Muslim
Foto: Pixabay

Islámábád – Islám nenahlíží příliš shovívavě na svou kritiku a pákistánské zákony jsou v tomto ohledu velmi přísné. Jak informuje server Catholic Herald, křesťanský muž je nyní v zemi stíhán za to, že údajně v básni urazil islám.

Pákistánská policie podle serveru kvůli obvinění z rouhání stíhá křesťanského muže, který měl přes chatovací aplikaci WhatsApp svému muslimskému kamarádovi poslat báseň. Ta ale podle tohoto muslima islám uráží.

Obviněný Nadeem Masihm je podle policie na útěku. Místní policejní důstojník Mahammad Asim uvedl, že policie kvůli možným konfliktům hlídá také místní kostel. K události došlo ve městě Sara-e-Alamghir v provincii Pundžáb.

Server připomíná, že podle pákistánských zákonů o rouhání může být kdokoliv, kdo je obviněn z urážky islámu, odsouzen k trestu smrti. Podle serveru jsou ale tyto zákony často zneužívány k osobní mstě a útokům na menšiny.

Upozorňuje také na drastický případ z minulého roku, kdy muslimové ubili k smrti křesťanský pár a jejich těla spálili v cihlové peci kvůli tomu, že měli údajně znesvětit Korán, svatou knihu muslimů.

Témata:  Islám muslimové Pákistán

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 20:14

Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy