Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie má strach: Zavřela ambasádu a konzulát v Turecku

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Istanbul - Francie uzavřela své velvyslanectví v turecké metropoli Ankaře a konzulát v největším tureckém městě Istanbulu.

Informovala o tom ambasáda s tím, že tak učinila ode dneška až do odvolání. Příčinou jsou podle agentury Reuters obavy o bezpečnost. Turecko se v poslední době stalo terčem řady teroristických útoků.

"Francouzské velvyslanectví v Ankaře, stejně jako generální konzulát v Istanbulu budou zavřeny od středy 13. července 13:00 místního času (12:00 SELČ) až do odvolání," uvádí se v prohlášení ambasády.

Francouzská generální konzulka v Istanbulu Muriel Domenachová již dříve na svém twitterovém účtu oznámila, že existuje "vážná bezpečnostní hrozba" v souvislosti s plánovanými oslavami francouzského státního svátku 14. července.

Domenachová současně také informovala, že se proto ruší oslavy státního svátku v tureckých městech Istanbulu, Ankaře a Izmiru.

Témata:  Francie Turecko ambasády

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy