Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Nice bylo zraněno přes 50 dětí, dvě zemřely při operaci, další bojují o život

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Nice - Nejméně 50 dětí bylo hospitalizováno po čtvrtečním teroristickém útoku v Nice. Dvě z nich zemřely dnes ráno při operace a další bojují o život.

Útok řidiče kamionu si vyžádal nejméně 84 mrtvých, 18 zraněných je v kritickém stavu.

Po atentátu se úřady obrátily s výzvou na dárce krve, později však zdravotníci na sociálních sítích upozornili, že krve už mají dost a že další dárce momentálně nepotřebují.

Samo Nice se podle zpravodaje listu Libération jen obtížně vrací k běžnému životu: otevřeny jsou kavárny v ulicích souběžných s přímořským bulvárem Promenade des Anglais, kde se čtvrteční drama odehrálo, otevřena je i část obchodů.

Londýn po útoku v Nice prověří svá bezpečnostní opatření. "Ujišťuji všechny obyvatele Londýna, že dnes v souvislosti s útokem (v Nice) prověříme všechna naše bezpečnostní opatření a že já s šéfem metropolitní policie učiníme vše, abychom zajistili Londýňanům bezpečí," řekl londýnský starosta Sadiq.

Naopak krizový štáb britské vlády žádné mimořádné zasedání neplánuje a premiérka Theresa Mayová svou dnešní návštěvu Skotska nezrušila.

Témata:  Londýn teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy