Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letadlo s novým britským ministrem zahraničí muselo nouzově přistát

Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)
Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)
Foto: Flickr

Londýn - Letadlo s novým britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem muselo dnes nouzově přistát na letišti v Lutonu. Stroj měl technické problémy.

"Během letu stroje RAF z Londýna do Bruselu, který měl na palubě ministra zahraničí a jeho tým, se v neděli odpoledne vyskytly určité technické problémy, které donutily letoun přistát na letišti v Lutonu," uvedl mluvčí britské diplomacie.

"Ministr zahraničí poděkoval posádce letounu RAF za jejich profesionalitu. Je rovněž vděčný letišti v Lutonu za krátkou neplánovanou návštěvu. Po krátkém zpoždění ministr pokračoval jinými prostředky ve své cestě do Bruselu," dodal mluvčí bez bližšího upřesnění.

V Bruselu se má Johnson setkat s šéfkou unijní diplomacie Federikou Mogheriniovou a zítra se zúčastní svého prvního jednání ministrů zahraničí EU.

Témata:  Velká Británie Boris Johnson

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.