Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piloti airbusu byli opilí,málem odletěli s 250 lidmi na palubě

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: britishairways.com

Glasgow - Policie na letišti ve Skotském Glasgow zadržela piloty kanadské společnosti Air Transat, údajně byli v podnapilém stavu. Let byl zastaven chvíli před vzletem airbusu A310 na lince do Toronta.

Letadlo mělo vzlétnout v pondělí hodinu po poledni. Na palubě údajně bylo až 250 lidí. Členové palubní posádky úřady upozornili, že piloti jsou podnapilí. Jejich divného chování si všimla posádka a nahlásila to.

"Scotland Yard může potvrdit, že v souvislosti s údajným ovlivněním alkoholem byli zatčeni dva muži ve věku 39 a 37 let," uvedla policejní mluvčí pro britská média.

Aerolinie zajistily cestujícím náhradní spoj. Návštěvníky ubytovaly v hotelích. Lidé si ale stěžovali, že s nimi společnost nedostatečně komunikovala a jejich let měl 22hodinové zpoždění.

Témata:  Velká Británie letectví alkohol

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy