Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Belgii obklíčila údajného teroristu. Po Bruselu chodil v kabátu, ze kterého čouhají dráty

Policie Belgie
Policie Belgie
Foto: Collectorofinsignia

Brusel - Policie zasahovala v centru belgické metropole Bruselu. Přestože teploty atakovali 30 stupňů, všimla si ochranka jednoho z obchodů mladého muže, který po ulici chodil v zimním kabátu, ze kterého čouhaly dráty.

Muž se procházel po ulicích v centru Bruselu krátce po poledni. Jeden ze strážných všiml, že muž i přes vysoké teploty má na sobě zimní kabát, ze kterého čouhají dráty. Rychle proto zavolal policii. Policisté kolem vytvořili bezpečnostní perimetr a evakuovali okolní ulice.

Záběry z místa ukazují, jak muž klečí s rukama nad hlavou a policisté, kteří se kryjí za vším, co jim poskytuje jakoukoliv ochranu, na podezřelého míří. Na místě zasahovali pyrotechnici, kteří se snažili k muži opatrně dostat, aby zjistili, jestli pod kabátem neskrývá bombu.

Skutečnost ovšem byla úplně jiná. Muž nebyl terorista ale student, který na ulici prováděl vědecký experiment - studoval elektromagnetické záření, uvedl deník Le Soir. Policisté jej ale drželi čtyři hodiny na mušce, než pyrotechnici vyloučili, že by muž na sobě měl bombu.

Zdroj: YouTube

Po celou dobu muselo být centrum metropole, včetně přilehlých obchodů, uzavřeno. "Dostali jsme hlášení, že se někdo chová podezřele. A někdo v těžkém zimním kabátu je v těchto teplotách podezřelý," uvedl mluvčí bruselské policie Christian De Coninck belgické televizi.

"A z toho kabátu čouhaly dráty, tak jsme nic neriskovali. Ten člověk se zastavil a my si od něj drželi odstup," dodal De Coninck.

Témata:  Belgie policie Belgie

Aktuálně se děje

17. května 2024 10:39

Belgický moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění premiéra De Crooa

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy