Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakousku už došla trpělivost: Ještě projde pár uprchlíků a...

Rakouská vlajka
Rakouská vlajka
Foto: Pixabay

Vídeň - Rakousko se rozhodlo učinit přítrž migrantům mířícím do země. Jakmile jejich počet jen o něco málo stoupne, země vztyčí podél hranic plot. Uprchlíci se poté už do země nedostanou.

Rakousko dokončilo přípravy na vztyčení plotu na 100 kilometrů dlouhém úseku své 300 kilometrové státní hranice s Maďarskem. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na policejní zdroje.

Plot je podle agentury možné rychle vztyčit v případě, že by se počet migrantů přicházejících z východu zvýšil z aktuálního nízkého stavu na 20 až 30 denně. "Je to připravené," uvedl mluvčí rakouské policie. 

Rakousko zavádí přísnou migrační politiku s cílem udržet počet žádostí o azyl v letošním roce pod číslem 37 tisíc. Loni jich bylo podaných zhruba 90 tisíc.

Agentura také upozorňuje, že Vídeň vyvíjí nátlak na Budapešť, aby na základě tzv. dublinské konvence EU přijala zpět žadatele o azyl, kteří se dostali do Rakouska přes území Maďarska. Premiéři obou zemí se proto příští týden sejdou a osobně proberou možnosti a řešení migrační krize.

Témata:  Rakousko uprchlíci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy