Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté v Indonésii hrají ve službě Pokémony. Vedoucí je pravděpodobně zakážou

Pokémon GO
Pokémon GO
Foto: Nintendo

Kodaň/Jakarta - Dánský lovec pokémonů narazil v odpadní stoce na mrtvolu. Populární hra vtrhla také do Indonésie a tamní úřady musejí zakročit.

V současné době velice populární herní aplikace Pokémon GO pro smartphony navádí hráče, aby chytali animované postavičky v reálném světě. Nadšence na dánském ostrově Fyn ale nasměrovala k méně zábavnému "úlovku", informovala agentura DPA.

Dánská policie uvedla, že objevené tělo muselo ve stoce ležet už delší dobu. "Nebylo možné určit identitu, ani pohlaví či věk. Tělo tam už muselo být nějakou dobu a voda a vítr ho dost poznamenaly," sdělil nejmenovaný policejní mluvčí.

Úřady nejen v Dánsku mají s hledači pokémonů nemalé problémy. V honbě za animovanými postavičkami pronikají do cizích zahrad, do škol nebo třeba i na staveniště.

Indonésie se chystá zakázat policistům a vojákům hraní Pokémon Go. Úřady se obávají, že by tato hra pro chytré telefony mohla ohrozit bezpečnost, případně být zneužita sebevražednými útočníky k získání přístupu na střežená místa, napsal dnes zpravodajský server The Times.

"Musíme se mít na pozoru před těmi, kdo by mohli zneužít hru Pokémon Go jako zástěrku pro jiné úmysly," řekl mluvčí národní policie Boy Rafli Amar. "Obáváme se také, že by policisté mohli této hře propadnout natolik, že by přestali odpovídajícím způsobem sloužit veřejnosti."

V pondělí byl na indonéském ostrově Jáva zadržen francouzský turista, který vstoupil na vojenskou základnu, protože lovil virtuální pokémony.

Témata:  Dánsko Indonésie Pokemon

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:55

Biden se s Trumpem utká ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy