Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf polské věznice způsobil v Chorvatsku skandál, který ho přijde draze +VIDEO

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Varšava - Šéf jedné z polských věznic chtěl ušetřit za účet v chorvatské restauraci, zvolil si k tomu velmi podivný způsob. Skandál ho patrně bude stát místo.

Hodnostář po konzumaci vhodil do vlastního talíře předem připravenou mouchu a s předmětem doličným v ruce se vydal stěžovat číšníkovi. Obsluha reklamaci uznala, omluvila se a pustila muže i s rodinkou bez placení.

Majiteli podniku v letovisku Rovinj se však celá záležitost nezdála, a tak si pustil záznam z kamery a trik prokoukl. "Ještě nikdy se nám nestalo, aby někdo našel v talíři mouchy!" rozhořčil se v chorvatském tisku restauratér, který rodinný podnik řídí jako představitel třetí generace.

Zdroj: YouTube

Záběry se pak objevily na internetu a v médiích. Ostuda zakrátko překonala státní hranice a dorazila i do výtečníkovy vlasti. "To nebyl Polák, ale buran," napsal jeden z debatujících na internetu. Polští turisté se Chorvatům za nepoctivého krajana omlouvají.

Aférou se na příkaz polského ministra spravedlnosti Zbigniewa Ziobra zabývá vězeňská služba. Ředitel káznice už byl postaven mimo službu, může být úplně propuštěn ze služby.

Témata:  Polsko Chorvatsko zajímavosti věznice

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy