Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko má zákaz na olympiádu do Ria, Lavrov spustil vlnu kritiky

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov
Foto: mid.ru

Moskva - Sportovní arbitrážní soud zakázal ruským atletům účast na olympiádě v Riu de Janeiro. Mluvčí Kremlu hovoří o špatné zprávě pro ruský sport, ministr zahraničí Sergej Lavrov byl mnohem kritičtější.

Dle Lavrova je "dělení olympijských sportovců podle příslušnosti k jednotlivým zemím" velká chyba. "Překvapilo mě, že vztáhli ruku na olympijské ideály. Olympijská charta nedělí sportovce podle zemí nebo národností. CAS se snaží dělit sportovce podle příslušnosti k té či oné státní struktuře, což je velká chyba," konstatoval ruský ministr.

Situace ruského sportu je podle Dmitrije Peskova o to horší, že rozhodnutí padlo jen dva týdny před zahájením olympijských her. "Právní nástroje pro obranu práv našich sportovců jsou teď dost omezené," řekl mluvčí Kremlu.

"Jen několik dnů před olympiádou kdosi zavřel našim dětem dveře ke snu jejich života, k němuž kráčeli dlouhá léta. I člověk bez srdce by se ustrnul," citoval moskevský rozhlas z dopisu matek ruských sportovců, jichž se verdikt dotkl.

Témata:  Rusko Olympijské hry 2016 Sergej Lavrov

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy