reklama

Popularita "streamerů", tedy lidí vysílajících v přímém přenosu na internet, a "youtuberů", nahrávajících svá názorová, herní či jiná videa na server YouTube, je ve světě i v Česku dlouhodobě na vzestupu. Samozvaní moderátoři se tímto druhem zábavy nezřídka živí a jejich videa baví jen u nás statisíce diváků. Ne vždy je ale tak velká popularita výhodou.

Své o tom může vyprávět jeden z nejpopulárnějších českých youtuberů a nejoblíbenější streamer vystupující jako Fatty Pillow. Podobně jako řada dalších, i on vydělává nejen na reklamách, ale i na takzvaných donatech, tedy darech od diváků, které mu v průběhu jeho vysílání přímo zasílají. Občas se ale podporovatelé rozhodnou, že chtějí své peníze zpět, a někdy to může skončit i exekucí.

Na jednom z posledních videí Fatty promluvil o případu, který se před několika dny stal jemu osobně. V pondělí totiž zjistil, že na jeho účet byla podle jeho tvrzení policií Olomouckého kraje uvalena exekuce ve výši 33 miliony korun. Po zdlouhavém jednání v bance, s advokátem i na policii zjistil, že za celým případem stojí údajně ukradená platební karta.

Pomocí ní měl Fattyho jeden z jeho fanoušků podpořit částkami, které v součtu dosahují hodnoty 16 tisíc korun. To se ale prý stalo zhruba před rokem, načež se údajně zjistilo, že karta byla ukradená a peníze poslal baviči někdo jiný, než majitel karty. "Někdo řekl policii, že mu byla odcizena platební karta. Ten někdo, kdo ji odcizil, my poslal donaty, a ten, komu byla odcizena, chce zpátky ty částky. Po roce," prozradil Fatty ve videu, které za pět dní vidělo téměř 600 tisíc lidí.

Tomu ale bavíč nevěří. "Co si myslím já je, že mu ty peníze chyběly. Nikdo mu kartu neukradl, ale nahlásil na policii, že mu byla odcizena a zahrál to, aby se mu vrátily peníze," domnívá se Fatty. Dodal, že za to trpí on, tedy člověk, který s tím nemá prakticky nic společného.

Následně ve videu vysvětluje, že exekuce ve výši 33 milionů korun byla chybná a jde pouze o zhruba 16 tisíc korun. Přesto má nyní streamer zablokovaný účet a něj uvalenou exekuci kvůli případu, za který nenese žádnou odpovědnost. "Buď mě chtěl někdo dostat do nepříjemné situace, nebo je někdo fakt tak blbej, že pošle peníze a pak si to neuvědomí," podotkl streamer.

"Jak já můžu zodpovídat za to, že někdo na druhým konci republiky ukradne kartu a mě pošle peníze. Co to je za nesmysl? Já jsem bavič, kterému jsou peníze poslány dobrovolně, a mám za to pykat? Mám teď kvůli tomu mít pozastavený účet? (...) Nikdo mi nemůže poslat ani korunu, protože cokoliv dostanu na účet, bude zmrazeno do té doby, dokud si neuvědomí, že jsou to p*če," dodal naštvaný Fatty.