Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skutečná délka pohlavního styku? Vědci provedli zajímavou analýzu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brisbane - Ženy si stěžují na nízkou výdrž partnerů, muži se naopak chvástají tím, že jim ani několikahodinová soulož nečiní problém. Jak dlouho ale skutečně trvá běžný lidský pohlavní styk? Na to se rozhodli přijít vědci z Queenslandské univerzity.

Skupina odborníků z australské univerzity si stanovila nelehký cíl. Zjistit, jak dlouho skutečně trvá průměrný lidský pohlavní styk. Na pomoc si vzali 500 párů z celého světa a hned vyvstal první problém.

Řada lidí má tendenci si číslo hovořící o počtu minut, během kterých vydrží páry souložit, uměle navyšovat. Jednoduše neříkají pravdu a snaží se ukázat v lepším světle tím, že si přidají pár minut k dobru. Záleží také na to, co vše lidé považují za pohlavní styk a navíc, málokdo při tomto aktu sleduje hodiny.

Přesto se lidem povedlo sesbírat dostatek informací a vypracovali analýzu, z níž lze podle zahraničních médií zjistit řadu zajímavých věcí. Například to, že nejkratší soulož může trvat i řádově desítky sekund.

Pohlavní styk začíná ve chvíli, kdy mužský penis pronikne do pochvy. Končí spolu s mužskou ejakulací, protože ta je pro reprodukci důležitější, než ženský orgasmus. A právě tuto dobu vědci měřili.

Z výsledků studie vyplývá, že samotný pohlavní styk může trvat o 33 sekund do 44 minut. Záleží ale na řadě faktorů, například na národnosti, rozpoložení páru či na tom, kdy měli sex naposledy. V průměru ale lidský pohlavní styk trvá necelých pět a půl minut.

Nejmenší výdrž mají podle odborníků Turci, naopak si poměrně dobře vedou páry z USA, Velké Británie, Španělska a dalších evropských zemí. Lépe na tom jsou také lidé mladší, s věkem se totiž doba trvání pohlavního styku snižuje.

Vědci také zjistili, že na délku pohlavního styku nemají vliv některé faktory, které lidé často a rádi zmiňují. Požitek ze sexuálního propojení tak například neprodlouží kondom ani obřízka.

Nutno podotknout, že jiné průzkumy uvádí zcela jiná čísla. Sexuolog Petr Weiss jeden takový provedl v tuzemských podmínkách a zjistil, že Češi se milují zhruba dvakrát týdně a pohlavní styk průměrně trvá čtrnáct minut. Jde ale opět o velmi individuální číslo a jak dlouho trvá kterému páru soulož ví jen on sám.

Témata:  pohlavní styk vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy