reklama

V rámci své Strategie 2025 prochází Škoda auto transformací od výrobce automobilů k „Simply Clever-společnosti nabízející nejlepší řešení mobility“. S tím zcela logicky souvisí vývoj prvního elektromobilu značky Škoda. Představuje tak nejnovější návrh modelu Škoda Vision iV na elektrický pohon.

S novým druhem automobilu přichází i nový design interiéru. Nové je zejména inovativní a uživatelsky přívětivé uspořádání přístrojové desky a středového panelu. Doplňuje je centrálně umístěný displej, který se zdánlivě vznáší, a nový dvouramenný volant. Prostor navíc nabídne pro řidiče i spolujezdce ve středové části, a tak si na své přijdou ti, kteří si potřebují v autě něco odložit.

Studie nového elektromobilu je jedním z prvních kroků Škody auto k elektromobilitě, na kterou se v budoucnosti bude výrobce primárně orientovat. V tomto směru plánuje investice dosahující dvou miliard eur. Výsledkem by mělo být deset elektrifikovaných modelů uvedených na trh do roku 2022.

Škoda, dnes vlastněná koncernem Volkswagen, byla založena v roce 1985 a patří k nejstarším dosud fungujícím automobilkám na světě. V roce 2018 vyrobila 1,25 miliónů automobilů. Kromě tří centrálních závodů v České republice vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii