Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve druhém čtvrtletí dokázala automobilka Ferrari zvýšit zisk o 35 procent

Ferrari
Ferrari
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Milán – Automobilce Ferrari se v první polovině roku 2016 dobře dařilo. Italskému výrobci luxusních sportovních automobilů stoupl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 35 procent na 104 milionů eur (2,8 miliardy Kč).

Ferrari se na počátku letošního roku oddělila od automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Společnost ve svém prohlášení označila výsledky za druhé čtvrtletí za rekordní a dodala, že rekordní by mohl být i celý rok. Hospodaření podpořily vyšší dodávky vozů, oznámila dnes automobilka.

Hrubý provozní zisk (EBITDA) se zvýšil o 12 procent na 217 milionů eur a překonal očekávání analytiků dotazovaných agenturou Thomson Reuters, podle kterých měl zisk činit v průměru 194 milionů eur.

Tržby se zvýšily o šest procent na 811 milionů eur a dodávky vozů vzrostly o osm procent na 2214 vozů. Mohou za to především nové modely aut.

Ferrari očekává, že za letošní rok na trh dodá 8000 vozů. Příjmy mají činit tři miliardy eur a EBITDA více než 800 milionů eur.

Témata:  Ferrari auto

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy