Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Firmy, které nezveřejňují účetní uzávěrky, jsou podle analýzy rizikovější

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Firmy, které své účetní závěrky nezveřejňují, končí třikrát častěji v likvidaci. Na tyto firmy je také 5,5krát častěji uvalena exekuce a jsou také osmkrát častěji nespolehlivými plátci DPH.

Vyplývá to z analýzy společnost CRIF na základě dat portálu www.informaceofirmach.cz. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

"Zveřejňování závěrek je pro všechny obchodní společnosti povinné ze zákona. Pokud společnost své účetní výkazy nezveřejňuje, může to znamenat, že se nachází v potížích, nebo že se nejedná o seriózního partnera. Při obchodování s takovými společností je proto na místě zvýšená míra opatrnosti," uvedl analytik portálu www.informaceofirmach.cz Jan Cikler.

Podíl těchto firem přitom v Česku v posledních letech roste. Ze společností, které měly povinnost své výkazy zveřejnit ve všech letech 2011 až 2014, tak v roce 2011 včas učinila polovina.

Témata:  firmy daně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy