Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČNB v režimu devizových intervencí pokračuje

ČNB
ČNB
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Česká národní banka bude pokračovat v režimu devizových intervencí s cílem udržet kurz koruny poblíž hodnoty 27 Kč/EUR.

Zároveň dnes rada nechala úrokové sazby na historických minimech. Informoval o tom mluvčí centrální banky Marek Zeman.

"I přes inflaci pohybující se velmi blízko nule se nejedná o žádné překvapení. ČNB bude nadále držet měnu oslabenou minimálně do konce letošního roku," uvedl ekonom Komerční banky Viktor Zeisel.

Na konci června bankovní rada ČNB zopakovala, že vidí jako pravděpodobné ukončení režimu devizových intervencí v polovině roku 2017.

Dnešní zasedání rady o nastavení měnové politiky bylo prvním, kterého se ve funkci guvernéra účastnili Jiří Rusnok a členové bankovní rady Vojtěch Benda a Tomáš Nidetzký. Funkcí se ujali 1. července.

Témata:  ČNB intervence

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy