Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Íránské banky chtějí otevřít pobočky v Mnichově

Írán
Írán
Foto: Pixabay

Mnichov - Sankce proti Íránu za jeho jaderný program skončily už v lednu, mnohé evropské firmy si ale stěžují, že nedokážou získat od západních bank exportní financování. Tři íránské banky se proto chystají otevřít své pobočky v Mnichově.

Listu Münchner Merkur to dnes řekla bavorská ministryně hospodářství Ilse Aignerová, která vyrazila do Teheránu na svou už druhou oficiální návštěvu za poslední rok.

Podle ní Middle East Bank, Parsian Bank a Sina Bank získaly od íránské centrální banky povolení založit odbočky v zahraničí.

"Obchody mezi bavorskými firmami a Íránem se často nedaří dotáhnout do konce kvůli překážkám v platebním styku," uvedla ministryně v rozhovoru, který list zveřejní v pondělí. "Proto je pro naše podniky tak důležité, aby íránské banky měly v Mnichově své pobočky," dodala.

Západní banky mají obavy z toho, že je USA budou kvůli nestandardnímu platebnímu styku s Íránem trestat za praní špinavých peněz.

Témata:  Írán Německo banky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy