Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britskou ekonomiku nečeká nic dobrého, tvrdí obchodní komora

Ekonomika, ilustrační fotografie
Ekonomika, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Londýn - Ekonomika Spojeného království letos a příští dva roky zpomalí růst, odhaduje Britská obchodní komora (BCC). Zároveň apeluje na vládu, aby více investovala do infrastruktury.

Za zhoršením vyhlídek stojí hlavně slabší spotřebitelské výdaje a výrazný pokles investic. "Celkový obrázek naznačuje, že před sebou máme prudké zpomalení růstu britské ekonomiky," uvedl prozatímní generální ředitel BCC Adam Marshall. "Naše prognózy naznačují, že Spojené království se pravděpodobně vyhne recesi," dodal ale.

BCC nyní předpokládá, že HDP Británie letos stoupne o 1,8 procenta. V předchozí prognóze přitom odhadovala na 2,2 procenta.

Odhad růstu pro příští rok snížila na pouhé procento z dříve předpokládaných 2,3 procenta. V roce 2018 by ekonomika měla stoupnout o 1,8 procenta, původně se očekával růst 2,4 procenta.

Témata:  Velká Británie ekonomika

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy