Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stávka v Aircraft Industries nebude. O osudu firmy se rozhodne v pondělí

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Kunovice - Odboráři výrobce letadel Aircraft Industries (AI) odvolali s platností od dnešního dne stávkovou pohotovost. Společnost uhradila závazky vůči zaměstnancům, řekl dnes ČTK odborový předák Josef Mikula.

V pondělí budou podle něj v Praze na ministerstvu průmyslu a obchodu jednat o budoucnosti AI zástupci firmy, ruského akcionáře UGMK-Holding a ruského ministerstva průmyslu a obchodu.

Podle Mikuly společnost dlužila zaměstnancům na benefitech, jako jsou stravenky a flexi pasy, několik milionů korun. Předseda představenstva podle něj navrhl na čtvrteční schůzce s odboráři jednorázové uhrazení všech závazků platbou u společnosti Sodexo. Mikula ČTK řekl, že obdržel potvrzení o úhradě. Dlužné poukázky budou nyní distribuovány zaměstnancům.

Odborová organizace AI vyhlásila stávkovou pohotovost 14. září. Kromě uhrazení benefitů požaduje i garanci ruských majitelů, že v Kunovicích bude výroba letadel L-410 zachována. Podle Mikuly bude tento požadavek předmětem jednání na ministerstvu průmyslu a obchodu. Kromě ministrů Jana Mládka a Denise Manturova by se schůzky měl zúčastnit i zástupce akcionáře UGMK Andrej Kozicyn, generální ředitelka AI Ilona Plšková i zástupci odborů.

Témata:  Aircraft Industries stávka Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky firmy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy