reklama

Winkelhofer z ředitelské funkce odstoupil zhruba v polovině srpna po návratu z celozávodní dovolené, tehdy firma neměla na výplaty. Do čela firmy ho v pondělí vrátil nový majitel Kovosvitu zbrojař Jaroslav Strnad.

"Ruský trh opustit nehodláme, je velmi významný, ale je třeba zajistit, aby obchodování s ruskými zákazníky mělo solidní základy a bylo pro Kovosvit MAS ekonomicky výhodné," uvedl Winkelhofer na dotaz ČTK na směřování firmy. Kovosvit chce také posílit pozici na trzích ve střední Evropě, konkrétně v Polsku, kde má dceřinou společnost s aktivním a rostoucím obchodním týmem i servisním zázemím pro tamní zákazníky. "Potenciál je i na trzích západní Evropy, a to včetně sousedního Německa, a na Balkánu," uvedl Winkelhofer.

"I když v současnosti nejsme součástí skupiny Czechoslovak Group, díky tomu, že máme společného majitele, můžou vzniknout synergické projekty s jejími členy a také nám může pomáhat proniknout na nové trhy," uvedl Winkelhofer.

Dodal, že ve firmě udělá personální audit, zřejmě propustí několik zaměstnanců z administrativy a posílí obchodní tým. "Jeho důležitost bude stoupat. V tuto chvíli je podstatné udržet současné klíčové zaměstnance. Někteří z nich jsou z rodin, které pracují v Kovosvitu několik generací a mají k němu srdeční vztah," uvedl Winkelhofer.