Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo koupí východoevropské aktivity SABMilleru? Zájem má i japonský pivovar

Pivo, ilustrační foto
Pivo, ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Tokio - O aktivity společnosti SABMiller ve východní Evropě, mezi které patří i Plzeňský Prazdroj, má zájem několik firem. Nově také japonský pivovar Asahi Group Holdings, který hodlá nabídnout přes 500 miliard jenů (117 miliard Kč).

Informoval o tom japonský podnikatelský list Nikkei. Prodej aktivit SABMilleru je součástí podmínek pro dohodnuté převzetí podniku ze strany rivala Anheuser-Busch InBev.

Prezident Asahi Akijoši Kodži přitom v květnu agentuře Reuters řekl, že firma se o východoevropské aktivity SABMilleru ucházet nebude. Mluvčí Asahi dnes v reakci na zprávu listu Nikkei uvedla, že firma v současnosti nečiní žádné kroky k převzetí těchto aktivit.

Kromě Plzeňského Prazdroje zahrnují aktivity SABMilleru určené k prodeji i polské značky Tyskie a Lech, slovenský Topvar, maďarský Dreher a rumunský Ursus. Jejich celková hodnota se pohybuje mezi pěti a sedmi miliardami eur. K uchazečům o tato aktiva podle médií patří také některé české investiční společnosti, například R2G a J&T.

Témata:  Japonsko pivo pivovary

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy