Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruské mediální společnosti RT byly v Británii zmrazeny účty

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn - Ruské mediální společnosti Rossija segodňa byly v Británii zmrazeny všechny bankovní účty, a to bez možnosti odvolání proti tomuto rozhodnutí.

Rossija segodňa je známá i pod zkratkou RT podle dřívějšího názvu Russia Today. RT je zaměřena na propagaci politiky Kremlu v zahraničí. "Zavřeli nám účty v Británii. Všechny učty," napsala na twitteru šéfredaktorka Margarita Simoňjanová. "Proti rozhodnutí se nelze odvolat. Ať žije svoboda slova!" dodala.

"Zdá se, že Londýn při odchodu z Evropské unie ponechal v Evropě své závazky ohledně svobody slova. Jak se říká, do nového života se musí vstoupit bez škodlivých zlozvyků," poznamenala na twitteru mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová.

Sama stanice na svém anglickém webu uvedla, že zavřeny byly její konta v britské bance The National Westminster Bank, která "po pečlivém zvážení" informovala britskou odbočku RT, že napříště nebude jejím klientem, a to bez dalšího vysvětlení.

Ruská agentura TASS v této souvislosti připomněla, že britský regulátor Ofcom odhalil v několika programech RT porušení britských pravidel vysílání. Například v dokumentu o ukrajinských uprchlících shledal porušení zásady objektivity. Další výhrada se týkala pořadu o odhalování pravdy, podle kterého britská televize BBC v reportáži o použití chemických zbraní v Sýrii zinscenovala jeden z okamžiků tragédie a také v jednom interview zaměnila napalm za chemické zbraně. Podle regulátora RT zveličila význam vyšetřování těchto nepřesností, a tím uvedla diváky v omyl.

Témata:  Velká Británie média

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy