Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie chce vydělat na brexitu. Přiláká britské firmy

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Paříž dnes zahájila reklamní kampaň, s jejíž pomocí chce přilákat z Londýna podniky obávající se negativních dopadů odchodu Británie z Evropské unie.

Kampaň využívá podobnosti anglických slov fog (mlha) a frog (žába). Informuje o tom agentura Reuters.

"Unavuje vás mlha? Zkuste žáby! Zvolte Paříž La Défense," píše se na billboardech zobrazujících žábu s kravatou v barvách francouzské vlajky, které se objevily na londýnském letišti Heathrow či na londýnské stanici železniční linky Eurostar. La Défense je obchodní čtvrť na severozápadním předměstí Paříže.

Podle představitelů čtvrti La Défense má reklamní kampaň poukázat na atraktivitu Paříže, která nabízí relativně nízké nájmy a dobře fungující veřejnou dopravu.

"Ať už je odchod Británie z Evropské unie jakkoliv politováníhodný, musíme být pragmatičtí a podporovat své zájmy," uvedl Patrick Devedjian, který stojí v čele rady departmentu zahrnujícího La Défense.

Témata:  Francie Velká Británie Brexit

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy