Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké úřady našly u Audi software pro obcházení testů

Terminál Audi v Kyjově u TOP CENTRUM car: Audi RS6 Avant
Terminál Audi v Kyjově u TOP CENTRUM car: Audi RS6 Avant
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Frankfurt - Kalifornský regulační úřad našel v některých vozech značky Audi ze skupiny Volkswagen další software, který umožňuje manipulovat s emisními testy.

Tentokrát jde o zařízení, které při testech snižuje emise oxidu uhličitého, napsal německý nedělník Bild am Sonntag.

Podle Bildu, který necituje žádné zdroje, nový software objevil kalifornský úřad pro čistotu ovzduší (CARB). Ten figuroval i v loňském nálezu softwaru, který v naftových vozech Volkswagenu snižoval při testech emise oxidů dusíku. CARB i Audi se agentuře Reuters ke zprávě odmítly vyjádřit.

Podle listu obsahují software snižující ve zkušebních podmínkách emise oxidu uhličitého i naftové a benzinové vozy Audi prodávané v Evropě.

Zařízení firma instalovala do vozů s určitým typem automatické převodovky a spouští se, když zjistí, že se neotáčí volant, uvedl Bild. Podle listu se přestal tento software instalovat letos v květnu a Audi kvůli této praxi potrestala několik svých inženýrů.

Témata:  dieselgate Audi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy