Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá RWE zlepšila hospodaření o sedm procent

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Frankfurt - Provozní zisk německé RWE za prvních devět měsíců letošního roku vzrostl o sedm procent na 435 milionů eur. Ke zlepšení hospodaření energetického gigantu přispělo snižování nákladů a prodej části majetku.

Provozní zisk z výroby elektrické energie RWE dosáhl rovněž 435 milionů eur. Analytici očekávali tento výsledek na 417 milionů eur.

RWE minulý měsíc oddělila společnost Innogy, která se stala největší energetickou skupinou v Německu. Innogy zahrnuje obnovitelné zdroje energie, energetické sítě a maloobchodní aktivity, zatímco RWE se soustředí na konvenční zdroje energie.

RWE má v Innogy 76,8 procenta a prodejem zbylých akcií na burze získala 2,6 miliardy eur. RWE má nyní tržní hodnotu kolem 7,5 miliardy eur ve srovnání se 13,5 miliardy eur, která se odhaduje pro Innogy.

Společnosti Innogy v prvních třech čtvrtletích letošního roku klesl hrubý provozní zisk (EBITDA) o sedm procent na 2,92 miliardy eur (78,9 miliardy Kč). Akcie Innogy od říjnového vstupu na burzu oslabily zhruba o devět procent, mimo jiné kvůli ostré konkurenci v oblasti obnovitelných zdrojů.

V České republice Innogy zajišťuje dodávky zemního plynu, elektřiny a další služby pro zhruba 1,7 milionu zákazníků, zaměstnává asi 3800 lidí.

Témata:  RWE

Aktuálně se děje

2. května 2024 16:30

Obnova domů v Pásmu Gazy podle OSN může trvat 80 let

Obnova domů v Pásmu Gazy by se podle zprávy Organizace spojených národů (OSN) zveřejněné ve čtvrtek mohla prodloužit až do následujícího století, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy