Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Benzin i nafta stojí opět více. Zdražovat už by se ale nemělo

Benzinky, ilustrační fotografie
Benzinky, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Růst cen pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku ustává. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje. V předchozích čtyřech týdnech ceny výrazně rostly, týdně i o desítky haléřů.

Cena benzinu Natural 95 za uplynulý týden vzrostla o osm haléřů na průměrných 27,67 koruny za litr, nafta proti minulé středě zlevnila o sedm haléřů na 25,86 Kč/l.

Proti počátku března, kdy růst cen po měsících zlevňování začal, je nyní litr Naturalu 95 i nafty dražší o víc než korunu. Ceny se tak vrátily na úrovně z druhé poloviny ledna.

Nejdražší zůstává benzin i nafta u čerpacích stanic v Praze. Litr Naturalu 95 se tam v průměru prodává za 28,11 koruny, nafty za 26,54 Kč.

Nejméně motoristé platí za benzin v Ústeckém kraji, průměrně 27,32 Kč/l. Nafta je za nejnižší průměrnou cenu 25,39 Kč/l na prodej v Libereckém kraji.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy