Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Benzín a nafta opět zdražily. Někde až o čtvrt koruny

Benzinky, ilustrační fotografie
Benzinky, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Pohonné hmoty v Česku opět zdražily. Průměrná cena benzinu Natural 95 od minulé středy stoupla o 14 haléřů na 30,14 korun za litr.

Naftu motoristé natankují za průměrných 29,27 Kč za litr, tedy o 25 haléřů dráž než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Stejně jako v předchozích týdnech zůstávají nejdražší pohonné hmoty v Praze. Motoristé v metropoli zaplatí za litr benzinu v průměru 31,03 koruny a za stejné množství nafty 30,27 Kč.

Druhou nejvyšší cenu benzinu v republice má kraj Vysočina s průměrnou cenou 30,59 Kč za litr. Druhou nejdražší naftu pak motoristé tankují v Plzeňském kraji, a to za 29,81 koruny.

Nejlevněji vyjde benzin u pump v Pardubickém kraji, průměrně za 29,69 koruny. Nejnižší cenu nafty má sousední Královéhradecký kraj, kde litr vyjde na 28,80 koruny.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:41

Rusko útočilo na oblasti Charkov a Dněpr. Ukrajina sestřelila bombardér Su-25, řekl Zelenskyj

Ukrajinské jednotky v sobotu nad Doněckou oblastí na východě Ukrajiny sestřelily stíhací bombardér Su-25, prohlásil během proslovu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informuje agentura Reuters.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy