Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letošní předvánoční sezona bude pro e-shopy rekordní

Placení, tržby, ilustrační foto
Placení, tržby, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - E-shopy, ale i analytici před časem avizovali, že letošní Vánoce budou v Česku bohaté. Předpověď jim vyšla. Obchodům výrazně pomohly i slevové akce v takzvaný Černý pátek. Vánoční nákupy vrcholí od středy 14. do pondělí 19. prosince. Je před vámi poslední adventní víkend.

Alza.cz během posledního týdne poprvé dosáhla miliardového obratu. "Dosáhli jsme historického úspěchu - miliardového obratu za sedm dní a největší denní tržby v naší historii. Poprvé překonala Alza hranici miliardového obratu před 11 lety. Tehdy se však jednalo obrat za celý rok," uvedl ředitel marketingu Alzy Karel Kučera.

Celkem Češi během letošní vánoční nákupní sezony utratí rekordních 31 miliard Kč, vyplývá z odhadu Asociace pro elektronickou komerci.

Internetovému obchodu s elektronikou CZC.cz meziročně vzrostly v posledních týdnech tržby o 20 procent. Na e-shopu Euronics.cz už letošní tržby překonaly loňské. 

"Podle předpokladů nastal nejsilnější týden v roce. Lidem přicházejí výplaty, takže od pondělí rostou prodeje o 20 procent meziročně a o čtvrtinu proti předešlému týdnu. Největší nákupní horečka však přijde dnes a zítra (v sobotu), kdy očekáváme meziroční nárůst v rozmezí mezi 30 a 50 procenty," uvedla šéfka Slevomatu Marie Chytilová. Největší poptávka je podle ní v tomto týdnu po adrenalinových zážitcích.

Radek Ondrášík z e-shopu notino.cz vidí za růstem předvánočních prodejů několik důvodů. "Určitě je to kombinace přirozeného růstu prodejů přes internet a také komunikace, jakou jsme v letošním roce zvolili. K tomu se přidává i rozšíření sortimentu," dodal.

Témata:  Vánoce e-shopy tržby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy