Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dieselgate bude mít na VW fatální dopad. Očekává se největší ztráta v historii

Volkswagen
Volkswagen
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Wolfsburg - Volkswagen se rozhodl zvýšit svoji rezervu na vypořádání nákladů spojených s aférou Dieselgate z nynějších 6,7 miliardy eur na 16 až 17 miliard eur.

Koncern by tak podle německých médií mohl mít namířeno k největší ztrátě ve své historii. Zmíněných 6,7 miliardy eur si největší evropská automobilka dala stranou v loňském třetím čtvrtletí.

Agentura DPA dnes napsala, že částka, kterou si automobilka v účetní bilanci za loňský rok na náklady spojené s emisní aférou vyčlenila, činí 16,4 miliardy eur. Rezerva se tudíž zvýšila o skoro deset miliard eur. Volkswagen tak má podle DPA namířeno k největší ztrátě v historii koncernu.

Volkswagen loni přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě instaloval software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku.

Americká justice ve čtvrtek oznámila, že Volkswagen se dohodl s americkými úřady na základních principech řešení emisního skandálu ve Spojených státech. Řešení by mělo zahrnovat nabídku zpětného odkupu aut umožňujících falšování emisních testů i "značné" odškodné pro jejich majitele.

Témata:  dieselgate Volkswagen

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy